Terug

Barbas inzet haard hoe aan te sluiten?

pascal van der wal

geachte lezer.. ik ben sinds 2 weken eigenaar van mijn eerste huis ( bouw 1960), en heb een inzet haard gekocht via marktplaats van barbas .

nu ben ik al zoveel wijzer dat gezien mijn schouw zover ik kan zien geen dekplaat?? heeft ingemetseld, dat ik dus de haard niet zou kunnen inbouwen zonder dat me de schouw omlaag zal komen..

 

dan was ik vanplan de haard voor de schouw te gaan zetten op cellenbetonblokken van 25cm hoog van de laminaat ivm de warmte, en gezien de haard zelf 49cm hoog is hou ik aan de bovenkant tot einde om manteling ( die weg gesloopt is) ook 25cm over..daar wilde ik dan de rookafvoer naar de gemetselde schouw in laten lopen..die een dia meter heeft van 150mm..van onderuit gezien is het een ronde met cement bekleede of gevormde buis..

 

het nadeel is dat op 70cm vanaf de vloer , de gemetselde "buis" al begint, en ik dus niet weet of ik op 1m50 hoog dan een gat kan maken voor de uitlaat van de kachel de schouw in te duuwen onder een max hoek van 30 graden.

 

en kan ik dat dan doen met een flexibele buis.. zoja.. welke neem aan niet zomaar iets..

 

en gezien ik op hout wil stoken, MOET ik dan een apparte buis nog eens in de schouw laten zetten? want op zolder in het luikje lijkt het net of er al op kolen in is gestookt.. naar mijn weten heeft er alleen een gas haard voor gestaan.

 

ik heb eventueel fotos, die ik hier niet kan plaatsen, en wat zou het kosten om de kachel te laten aansluiten op profecionele wijze.. ombouw doe ik zelf.. alleen aansluiting.

 

mvg pascal van der wal

 

pascalvanderwal@msn.com 


1 Antwoord

Antwoord van Heide Smid B.V.

Hallo,

Wij maken graag vrijblijvend een offerte en kunnen ook vtv ter plekke komen kijken.

www.heidesmid.nl