Gesloten of open haard
wij gaan een huis bouwen, we moeten een keuze maken tussen een gesloten of open haard.
wij willen echt genieten van de warmte en grote vlammen. moet natuurlijk lijken.
de haard is de scheideing tussen woon en eetkamer. dus staat hij centraal. je moet vanbeide kanten kunnen genieten.
vraag: wat is de beste keuze. wij mogen geen spijt krijgen van de keuze.
mvg
3 Antwoorden
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Als u de hele avond grote vlammen wilt zien past een open haard beter omdat het met een gesloten systeem te heet wordt in de kamer. Verder kunt u kiezen voor een 3 zijden open zodat u van alle kanten in de haard kan kijken. Tevens is er nu de KombiFire. Met deze haard kunt u zowel op gas als op hout stoken.
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Delftshaardenhuis de Kachelgigant
Gesloten- of open verbrandingssysteem
Gesloten verbrandingssysteem
Een haard met een gesloten verbrandingssysteem is luchtdicht afgesloten van zijn omgeving. Alle verbrandingslucht wordt direct van buiten aangezogen en de verbrandingsgassen worden direct naar buiten afgevoerd. Dit gebeurd door een dubbelwandig kanaal naar het dak of de gevel, wat geen extra bouwkundige ingrepen met zich meebrengt. Het gesloten systeem is ontwikkeld om haarden onafhankelijk van het binnenmilieu te laten werken.
Open verbrandingssysteem
Bij een open systeem wordt de lucht voor de verbranding uit het binnenmilieu gehaald. De afvalgassen van de verbranding worden door een open verbinding naar buiten geleid. Dit komt door de onderdruk in de schoorsteen, het open verbrandingssysteem mag alleen in de nok van het dak uitmonden.
Wanneer een haard met een open verbrandingssysteem geplaatst in een mechanisch geventileerde woning dan gebeurt juist het tegenovergestelde. De schoorsteen zal dan als luchtaanvoer en niet als luchtafvoer kanaal dienst doen. De afvalgassen komen zo in de woning terecht. Daarom is het verboden om dit type haard in een mechanisch geventileerde woning te plaatsen, tenzij er extra beluchting en een sterke ventilator worden geplaatst. Het nadeel hiervan is dat ventilatoren veel geluid produceren.
Met vriendelijke groet,
Team Delftshaardenhuis de Kachelgigant